Botox

Botoxbehandling i Växjö med Botulinumtoxin är ett välbeprövat ämne som använts i medicinska sammanhang sedan 1980-talet och i kosmetiska sammanhang sedan 1990-talet.

BOTOX blockerar nervimpulsens överföring till muskeln och därmed även rörelseförmågan i den överspända muskulaturen som ger upphov till rynkor. Detta leder till i att rynkorna slätas ut helt eller delvis.

Observera att Botox INTE fyller ut rynkor utan hjälper till att bli av med den upprepande belastningen på mimiken (t ex.rynka pannan) vilket kan resulterar till rynkor och veck.

Effekten inträder inte direkt utan efter/mellan 3-12 dagar och håller upp till 3 till 6 månader beroende på individuella faktorer så som ålder och livsstil. Regelbundna användare får längre effekt och kommer därför behöva göra behandlingen mer sällan med åren.

Ett lyckat behandlingsresultat beror på flera faktorer så som rätt läkemedelsmängd på rätt plats, något som ställer höga krav på rätt kompetens hos behandlaren. Vi på Skönhetsklinken Linné rekommenderar att behandlingen endast utförs av legitimerade läkare eller sjuksköterskor med injektionsvana samt certifiering inom Botoxbehandling.

Vi erbjuder botoxbehandling i Växjö med omnejd.