Lagen om estetiska injektioner

Från och med 1 juli 2021 har en ny lag börjat gälla för estetiska injektionsbehandlingar. Syftet med denna lag är att stärka skyddet för den enskilde vid estetiska injektionsbehandlingar. Lagen innebär bland annat att kompetenskraven på behandlare har stärkts vilket innebär att endast legitimerade personal får utföra estetiska injektioner. Vår klinik har sedan starten av Skönhetskliniken Linné haft det som krav på våra behandlare. Det som är nytt för vår klinik är konsultationsreglerna.

Nedan kan du läsa vad som gäller för dig som klient hos oss på Skönhetskliniken Linné. Ändringar kring konsultation gäller endast injektionsbehandlingar och ej hudbehandlingar.

Som klient för injektioner på Skönhetskliniken Linné kommer du alltid bli behandlad av en legitimerad läkare, tandläkare eller sjuksköterska.

Du som är ny klient hos oss
En konsultation måste genomföras senast 48 timmar innan din behandling. Konsultationer sker antingen online eller på plats.
Du som är befintlig klient hos oss
Om du har haft ett besök hos oss de senaste 6 månaderna, kan du boka en tid för en injektionsbehandling direkt utan att gå på en konsultation. Om längre än 6 månader har passerat krävs en ny konsultation senast 48 timmar innan din behandling. Konsultationen går att göra på plats 48 timmar innan din behandling eller 2 dagar innan din behandling.
Ny klient – Digital konsultation
Boka en konsultation på vår bokningssida. Konsultationen går att göra på plats 48 timmar innan din behandling eller 2 dagar innan din behandling. Bor du utanför Växjö och föredrar en konsultation på distans så bokar du din konsultation på vår bokningssida men lägger till en kommentar om att du vill bli uppringd via facetime, whats up eller liknande till ditt nummer.

Den nya lagen kräver att patientförsäkring tecknas för de som utför injektionsbehandlingar vilket vi självklart följer. Du har som klient på Skönhetskliniken Linné en patientförsäkring via Folksam för din trygghet.

Den nya lagen kräver att kliniken måste vara registrerad hos IVO (Inspektionen för vård och omsorg), vilket Skönhetskliniken Linné är.

Åldersgräns för estetiska injektioner är 18 år.